Ga naar de mobiele website
^ Top

Aardbeving met magnitude 6 op Salomonseilanden

Archieffoto. De politie neemt de schade aan de weg op na de zware aardbeving in Nieuw-Zeeland, ook gelegen op de 'Ring van Vuur', in november vorig jaar.
REUTERS Archieffoto. De politie neemt de schade aan de weg op na de zware aardbeving in Nieuw-Zeeland, ook gelegen op de 'Ring van Vuur', in november vorig jaar.
Op de Salomonseilanden in de Stille Oceaan heeft zich maandagochtend (lokale tijd) een aardbeving voorgedaan met magnitude 6. Dat heeft het Amerikaanse geofysisch instituut USGS vandaag gemeld. Er werd geen tsunamialarm afgekondigd.

De aardbeving deed zich maandag voor om 2.45 uur lokale tijd (zondag 16.43 uur Belgische tijd) op een diepte van 4 kilometer. Het epicentrum bevond zich op ongeveer 170 kilometer ten noordnoordoosten van de hoofdstad Honiara.

Ring van vuur
De Salomonseilanden liggen op de zogenaamde Pacifische 'Ring van Vuur', waar het samenkomen van tektonische platen regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veroorzaakt. In 2007 vielen 53 doden bij een tsunami na een zeer zware aardbeving met magnitude 8. Duizenden mensen raakten dakloos.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug