27 graden: zaterdag wordt uitzonderlijk warme nazomerdag

Zaterdag wordt een absolute topdag, met temperaturen tot 27 graden.
iStock Zaterdag wordt een absolute topdag, met temperaturen tot 27 graden.
De thermometer tikt zaterdag in de Kempen mogelijk 27 graden aan, uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Ook in de rest van het land wordt het zaterdag schitterend weer.

Ook vandaag is het zonnig en warm. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 23 of 24 graden in het centrum, zo meldt het KMI.

Vanavond zijn er brede opklaringen, maar over het westen kans op buien. Een lokaal onweer is niet uitgesloten, vooral aan de kust. Komende nacht trekt de buienzone oostwaarts. Op het einde van de nacht is het opnieuw overal overwegend droog met afwisselend wolken en opklaringen. Minima tussen 10 en 15 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met wolkenvelden en droog, met temperaturen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden in de Kempen. 's Nachts blijft het droog met brede opklaringen. Minima tussen 11 en 15 graden .

Zaterdag wordt een topdag met veel zon. De maxima schommelen tussen 22 en 27 graden.

facebook.com/NoodweerBenelux

Zondag begint met brede opklaringen, vooral in de oostelijke helft van het land. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en 22 graden in het oosten van het land.

Maandag sleept de regenzone nog tot de namiddag over het zuidoosten van het land. Elders is het droog met opklaringen vanuit het westen. Maxima tussen 12 en 16 graden. Dinsdag blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Maxima tussen 13 en 18 graden. 

Woensdagochtend trekt een vrij zwakke regenzone door het land. Later op de dag is er kans op buiten. Maxima tussen 13 en 17 graden. Donderdag is het meestal droog, hoewel de kans op neerslag in het zuidoosten niet uitgesloten is. Maxima tussen 10 en 15 graden.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mich lee

  Yvrs Gysel:hier heeft het vannacht nochtans goed geregend. ben er zelfs wakker van geworden.

 • mich lee

  Thierry Deleu, er is veel minder mist dan vroeger omdat de lucht minder fijn stof bevat dan vroeger. In tegenstelling tot wat je misschien denkt is de lucht nu veel zuiverder dan deze in de jaren 80 en 90 van vorige eeuw.

 • Yvrs Gysel

  Ze hadden toch gezegd dat wij hier warmer en natter weer gingen krijgen. Dat warmer klopt alvast, maar waar blijft dan de regen?

 • danny buyse

  @Marco, u bent er weer een recht op. Het zal toch heel wat moeten regenen om de natuur weer te kunnen herstellen. Het is bijna half oktober en ik moet mijn laurierhaag van 40 meter nog regelmatig water geven door de droge bodem zodat hij niet teveel bladeren zou afstoten.

 • Gino Denil

  En na die wat frissere week passeert het restant van orkaan Michael. Nogal noordelijk. Veel kans dat die ons weer in een warmere zuidelijke luchtstroming brengt.