18,8 graden: vandaag is de warmste februaridag ooit

Joel Hoylaerts / Photonews
We beleven vandaag de warmste februaridag ooit. In Ukkel werd 18,8 graden gemeten, een absoluut record voor deze maand.  Het vorige record dateert van 28 februari 1960, toen werd er 18,7 graden gemeten.

Omstreeks het middaguur was het al 15,8 graden in Ukkel. Daarmee lag het oude dagrecord van 15,4 graden uit 1964 al in de prullenmand, meldt weerman David Dehenauw van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). 

Ook morgen zal een dagrecord sneuvelen. Het staat nu op 15,7 graden en dateert uit 1922, terwijl maximumtemperaturen rond de 17 à 18 graden voorspeld worden. Ook het dagrecord voor 27 februari - 17,3 graden uit 1959 - loopt gevaar, maar dat is minder zeker.

Tien dagen geleden, op 15 februari, mocht ook al een dagrecord in de prullenmand. Het werd toen 18,1 graden in Ukkel. Het record daarvoor, 17,2 graden, dateerde van 15 februari 1998.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois Van Mol

  Wie heeft er hier een vat CO2 opengetrokken ?????

 • Francois Van Mol

  Wie heeft er hier een vat CO2 opengetrokken ?????

 • Michel Gijbels

  Weet je nog, in 1960, toen er ook in klimaat crisis heerste door de mens, en toen heeft de mens 50 jaar geen auto meer gereden en industrie gehad tot dit jaar en daarom is er nu terug zo warm weer. Hahaha, klimaat evangelisten van mijn voeten.

 • Chris Peetermans

  lees de rapporten van IPCC, een wetenschappelijke organisatie die bij consensus de klimaatsverandering weergeeft als handboek voor o.a. politici. Dit weerleggen en de eerste beste zelfverklaarde pseudo wetenschapper volgen getuigd van .... Zoals Al Gore al zei : "An Inconvenient Truth " vrij vertaald : een ongemakkelijke/moeilijke waarheid

 • Christiaan Goethals

  @Michel Marquebreuck. Je hebt een punt, maar die klimaat evangelisten kan je dat toch niet wijsmaken.

Video