112 jaar oud record verbroken: warmste 11 oktober ooit

Ook in Parijs is het zomers weer met temperaturen tot 26°C.
EPA Ook in Parijs is het zomers weer met temperaturen tot 26°C.
Dat het voor midden oktober buitengewoon zacht is buiten, was al sinds vanochtend duidelijk. Maar deze 11de oktober is ook de warmste ooit geworden. Met 24,1 graden brak Ukkel een 112 jaar oud record, uit 1906. Toen werd het op 11 oktober 23,2 graden.

En het is nog niet gedaan. Tropische lucht kan het kwik morgen en vooral zaterdag tot boven 25 graden jagen. Vanaf zondag is de zomer voorgoed voorbij. 
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Ivo,wat vooral telt,is hoe we voor de zoveelste keer op rij afstevenen naar een podiumplaats van warme jaren.Vorige record 2014 met 11,9°c,de andere 2 plaatsen zitten allemaal in de laatste 15jaar. Als u mei in rekening neemt bij de zomer 1976,valt 1976 helemaal van het podium,want zowel mei als september waren ook warmer dan jawel..1976.

 • Marco Maerten

  Kirsten,kort gezegd,u haalt alles uit de kast om uw ongelijk te verdoezelen.Echter: U maakt 1 zware fout en dat is dat u geen onderscheid kan (of WIL) maken tussen natuurlijke oorzaken en onnatuurlijke oorzaken.Een miljardenbusiness? Het huidige kapitalisme..DAT is een miljardenbusiness ten koste van vele mensen en de planeet.

 • Kirsten Hershe

  amaai zeg, die global warming toch ook weeral hé! Geloven jullie nu nog steeds dat het mede door de mensheid komt dat de aarde opwarmt? Wie eens terug zijn schoolboeken bovenhaalt zal zien dat Groenland ooit een tropisch paradijs was en dat gletsjers tot halfweg Frankrijk reikten. Uiteraard is dat allemaal verdwenen door vervuilende industrie en dieselwagens. Mensen toch, het gehele klimaatopwarming gedoe is een verzonnen verhaaltje en miljardenbusiness!

 • danny buyse

  @Iwan, u begrijpt het niet hé. De laatste 10 jaar blijven we de ene na de andere records breken. Records van een paar jaar geleden en ook die van 100 jaar geleden. Al heel lang eens iets gehoord dat we een koude record breken!! @Ivo, eerst was het tot in september en nu maakt u er al november van.

 • Dirk Parein

  Dus 112 jaar geleden was het ook zo warm ?