1 op 3 huizen onbewoonbaar na aarbeving in L'Aquila

UNKNOWN

Eén woning op de drie in de Italiaanse provincie L'Aquila, die op 6 april getroffen werd door een aardbeving, is onbewoonbaar door de aardschokken, blijkt uit de eerste vaststellingen van de civiele bescherming, melden de Italiaanse media.

Herstellingswerken nodig
In de stad L'Aquila, die 50.000 inwoners telt en de hoofdplaats is van de Abruzzen, is zelfs zowat de helft van de woningen onbewoonbaar, zo bericht de krant Corriere della Sera. Aan ongeveer 20 procent van de nog bewoonbare woningen zullen werken moeten worden uitgevoerd om hen volledig bewoonbaar te maken. Dat blijkt uit de vaststellingen van experts ter plaatse, schrijft het dagblad La Stampa.

30.000 werklozen
Volgens de eerste verwachtingen zullen minstens 30.000 mensen in de regio hun job niet kunnen uitoefenen, vanwege de schade die ondernemingen en fabrieken opliepen.

In tenten uit angst voor naschokken
Talrijke mensen blijven in een tent overnachten, uit angst voor nieuwe naschokken, ondanks het feit dat hun woning bewoonbaar werd verklaard. Maandagavond werd nog een schok van 4,9 op de schaal van Richter waargenomen. De mensen die in tenten verblijven, mogen pas naar hun woning terugkeren, indien ze een certificaat hebben dat bewijst dat hun huis veilig is, zo kondigden de autoriteiten aan. (belga/vsv)

Slachtoffers blijven in tenten slapen uit angst voor nieuwe naschokken.
UNKNOWN Slachtoffers blijven in tenten slapen uit angst voor nieuwe naschokken.