"Wachten, wachten en nog eens wachten": passagiers meer dan vier uur vast op vliegtuig

rv
Hoe ingrijpend de hinder op Brussels Airport kan zijn voor passagiers, blijkt uit videobeelden van Erwin en Vera De Fruyt uit Zomergem. Zij komen terug uit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en moesten vandaag landen op Zaventem, meldt VTM Nieuws.

Door de sneeuwval werden heel wat vluchten geschrapt en omgeleid. “We cirkelden eerst meer dan een uur rond boven Zaventem en werden dan afgeleid naar Luik”, zeggen ze. Daar landde het toestel, maar mocht niemand uitstappen. “We zijn al meer dan 24 uur onderweg en zitten nu al meer dan vier uur vast op het vliegtuig."

“Sinds kwart na tien zitten we hier vast en we krijgen af en toe een drankje, niets meer", klinkt het nog. Al hekelt het koppel vooral het gebrek aan communicatie. "Wij moeten wachten, wachten, wachten. En nog eens wachten." Omstreeks 16.30 uur kregen de twee te horen dat ze nog zeker drie uur zouden vastzitten. 

Op Brussels Airport mag zeker tot 18 uur geen enkel vliegtuig landen.
27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Verstrepen

  Ooit was het vliegtuig nemen een plezier en toen moest alles goedkoper en goedkoper en nu is het een stuk ellende. Arm zijn heeft meer en meer zijn voordelen, je hebt al die ellende niet.

 • Jean-Pierre Vispoel Rousseau

  Bel een taxi en bestel een hotel, desnoods buiten Brussel. Te duur? blijf thuis.....

 • patrick roels

  Tja altijd maar klagen moesten ze doorvliegen en overal maar landen zonder aan de veiligheid te denken en er gebeurt een ramp zijn zei wel bij de eersten om klacht neer te gaan leggen

 • CHRISTOPH WANZEELE

  Liever droog en warm op je vlieger vastzitten dan in de kou staan toch...

 • Bert Van den bossche

  Herbert, misschien bleek het wel onmogelijk om de rijdende trap waar men moet van afstappen op de correcte plaats te krijgen zonder gevaar voor de personeelsleden van de luchthaven.... ik zou ze nog wat langer laten zitten!