"Vijf uur geleden had ik nog negen meter tuin, nu is hij weg": huizen storten in zee door afbrokkelende kust in Engeland

REUTERS
In het Britse Hemsby zijn enkele huizen op een klif ontruimd omdat ze in zee dreigen te vallen. De ongeveer tien panden kunnen volgens de politie naar beneden storten door de afbrokkelende kust. Sneeuw, ijs en sterke wind versnellen de erosie aan de Oost-Engelse kust aanzienlijk.

In de plaats in het Engelse graafschap Norfolk verdwenen al eens vijf bungalows in zee In december 2013. Andere woningen raakten beschadigd. 

REUTERS

Oorspronkelijk stonden de huizen verder van de kust vandaan. "Vijf uur geleden had ik nog negen meter tuin - nu is hij weg'', zegt een bewoner na de evacuatie tegen Britse media. Twee jaar geleden stond zijn huis nog op 90 meter van de kust. "Ik hoop op een wonder."

REUTERS

De nieuwe koudegolf, die de Britten voor de grap 'Mini-beest uit het oosten' noemen, leidt ook tot aanzienlijke verkeershinder in het land. Dit weekend vielen honderden vluchten en treinen uit, en er gebeurden ook talrijke ongelukken.

REUTERS20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  De natuur wordt al ruim een eeuw uitgedaagd..nu klopt de planeet letterlijk aan de deur..haha.

 • jean petermans

  tja, als je een woning in de buurt van het water wilt wonen (en al zeker in een gebied dat niet beschermd wordt door duinen of dijken) , is het gebeurde natuurlijk een van de risico's die je vooraf dient in te calculeren.

 • marc van de poel

  Tof : eerst een tuintje van 9 meter, en nu een stuk Noordzee. Niet iedereen bezit dat..

 • Jacky Vanderplas

  En dan zeggen ze dat de aarde al miljoenen, miljarden jaren bestaat!!! Zou alles toch al lang in de zee geërodeerd zijn zeker!!

 • Willem Magits

  Het is al jaren een bekend feit dat het engelse eiland per jaar ongeveer 10 meter verplaatst naar het noord-oosten door landwinning aan de oostkust en erosie aan de westkust.