“Trump wil orkanen bestrijden met kernbommen”

photo_news
President Donald Trump zou herhaaldelijk voorgesteld hebben om orkanen te bombarderen voor ze aan land komen. “Ik snap het, ik snap het, waarom sturen we er geen kernbommen op af”, zei Trump volgens nieuwssite Axios tijdens een meeting met zijn veiligheidsadviseurs over orkanen. Trump ontkent dat op Twitter.

De redenering van de Amerikaanse president was, volgens een bron die er toen bij was: “Ze beginnen zich te vormen voor de Afrikaanse kust. Als ze boven de Atlantische Oceaan hangen, kunnen we toch een bom droppen in het oog van de orkaan en om die te verstoren?” De rapporteur wist niet goed wat te antwoorden en zei dan maar: “We zullen het bekijken”. De bron vertelt verder: “Je kon een mug een scheet horen laten in de vergaderzaal. Mensen vielen van hun stoel. Na de meeting dachten we: ‘WTF moeten we hier nu mee?’”

Ook in 2017 had Trump hetzelfde idee al eens geopperd bij een lid van de veiligheidsraad NSC, al had hij het toen niet expliciet over kernbommen. Aan Axios zei het Witte Huis in een reactie dat ze “nooit ingaan op de persoonlijke gesprekken tussen de president en zijn adviseurs tijdens veiligheidsbijeenkomsten”.

Trump is niet de eerste die hiermee afkomt. Een wetenschapper suggereerde het ook al aan president Dwight D. Eisenhower in de jaren 50. Maar collega’s van de man verklaarden al snel dat het niet zou werken. Niet alleen is het niet zeker of een kernbom de koers van de wervelstorm wel zou wijzigen, maar het gevaar bestaat dat de vrijgekomen radioactieve deeltjes meegevoerd worden met de winden en al snel land zouden bereiken. De gevolgen voor het milieu zouden rampzalig kunnen zijn.

De president zelf ontkent dat hij dit voorstel ooit zou hebben gedaan en doet het af als ‘fake news’.
76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mieke Vhuyst

  Het is angstwekkend hoe de meerderheid zonder enige vorm van scepticisme alles aanneemt. Bekijk de koppen even op Axios en je weet direct wat voor nieuws ze leveren.

 • Stefan Hibels

  Haha volgens mij zal hij dat echt wel niet gezegd hebben.... domme uitspraken/daden ok maar zo dwaas kan hij niet zijn.... voor een keer dat hij nu fake-news tweet over dit zou wel eens kunnen kloppen... dat het een kip zonder kop is weer bijna iedereen ondertussen maar zo erg kan het niet zijn... alhoewel de wonderen zijn de wereld niet uit natuurlijk

 • Evy De Poorter

  Trump,wordt van dag tot dag erger en zotter, en dat voor een President...

 • Peter Bonacasa

  Kristof Joosens, leugens. Dit is 1 niet mogelijk zonder fall out en 2 de kracht van een storm is een pak groter dan die van een kernbom. Complete onzin dus, maar dat zijn we van deze man wel gewend.

 • Christian Mommaerts

  opwarming van de aarde is toch fake news voor den Trump,die wordt met de dag zotter