“Lente start een maand vroeger”: morgen tot 16 graden

Ook volgende week nog opvallend zacht en zonnig

Zon, zon en nog eens zon.
VTM NIEUWS Zon, zon en nog eens zon.
De lente is er dit jaar bijzonder vroeg bij. Vandaag kunnen we rekenen op zonnig weer met maxima van 13 à 14 graden, en ook volgende week is het aangenaam zacht voor de tijd van het jaar. ‘s Nachts blijft het wel fris. Dat meldt het KMI. Morgen kan het tot 16 graden worden.

Vandaag is het meestal zonnig met weinig of geen wolken. Het is vrij zacht met maxima tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost.

Vanavond en vannacht krijgen we een heldere sterrenhemel. De wind blijft in de meeste streken zwak uit zuid tot zuidoost, waardoor het goed kan afkoelen: de minima liggen tussen -2 graden in de Ardennen en +2 graden in het centrum van het land.

Morgen wordt het opnieuw zeer zonnig en vrijwel helder. Het KMI verwacht hogere temperaturen met maxima tussen 12 en 15 graden, of zelfs plaatselijk tot 16 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidoostelijke richtingen, in de namiddag geleidelijk ruimend naar zuid.

Zonnig weekend

Zaterdag blijft het rustig en zonnig met slechts hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 11 graden op de Ardense hoogten en 14 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige zuidenwind.

Zondag en maandag verwachten we nog een zacht weer met zon en hoge wolkensluiers. De maxima liggen rond 12 à 13 graden in het centrum van het land bij een meestal matige zuidenwind.

Midden volgende week moeten we rekening houden met meer bewolking maar het zal waarschijnlijk meestal droog blijven. Zelfs als we daarmee een paar graden verliezen, blijven de maxima vrij hoog met waarden tussen 9 tot 11 graden in het centrum van het land.

“Bizar!”

Volgens weerman Frank Duboccage is het zachte weer uitzonderlijk. “De lente start een maandje vroeger”, klonk het op Qmusic. Hij voorspelt voor morgen plaatselijk temperaturen tot 16 graden. Ook de komende week blijven de maxima boven de 10 graden uitkomen. “Heel bizar!”

Getty Images33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Beirens

  Persoonlijk heb ik niets tegen het lente- of herfstzonnetje, wel integendeel, maar als dit -gelet op die hoge druktoestanden- opnieuw de voorbode wordt van een helse hete zomer, dan houd ik het wel voor bekeken en wijk ik uit naar Scandinavië, weliswaar met een camper.......

 • louis pippers

  Hoe heter hoe beter en hoe vroeger hoe liever leve de lange hete zomer en niets te maken met klimaat

 • danny buyse

  @Mich Lee, klopt helemaal wat je zegt! Dit weer heeft niks te maken met opwarming maar door puur toeval dat we rechtstreekse lucht krijgen van Noord- Afrika. Voor het zelfde geld kregen we rechtstreekse polaire lucht met sneeuw en vrieskou. Opwarming meet je over de hele wereld 365 dagen lang, alles bij mekaar gooien en het gemiddelde van nemen.

 • Fidji Peeters

  Een paar jaar geleden sneeuwde het nog eind maart. Het één jaar is gewoon het ander niet, daar is alles mee gezegd.

 • danny buyse

  @Johan Vandevelde, stel je eens voor nu al geen regen meer tot in november zoals vorige zomer en er is nu al water tekort in de grond door onze vorige zomer. Dan ben ik 100% zeker dat we deze zomer prijs hebben en dat er alleen nog lucht uit de kraan zal komen.