Weekend eindigt zacht en zonnig

Thinkstock
Zondag wordt een droog en zonnige dag. Ook maandag en de rest van de week blijft het voornamelijk droog met zonnige perioden.

Zondagmiddag is het droog en vrij zonnig. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. De temperatuur schommelt tussen 7 graden aan zee en in de Ardennen en ongeveer 9 graden elders. Zondagavond en 's nachts is het helder tot licht bewolkt en staat er nauwelijks wind. Later ontstaat nevel, mist of lage bewolking. Het is uitkijken voor rijmplekken. Het kwik daalt tot -6 graden op de Hoge Venen, -1 tot -3 graden elders en 2 graden aan zee.

Maandagochtend is het op meerdere plaatsen grijs door nevel, mist of lage bewolking. Na het optrekken ervan komt de zon enige tijd te voorschijn. De wind waait zwak, aan zee later matig uit zuidelijke richtingen. Ook dan wordt het ongeveer 9 graden, op de Hoge Venen 4 graden.

Dinsdag domineren wolken het weerbeeld en zeer tijdelijk is wat lichte motregen mogelijk. Van woensdag tot vrijdag blijft het droog met zonnige perioden. In de nacht/ochtend komt het veelal tot lichte vorst. De middagtemperatuur schommelt rond 9 graden. Tegen of in het weekend meer wind en toenemende regenkansen.