Weekend blijft wisselvallig, volgende week maxima tot 26 graden

Thinkstock
Het is deze namiddag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op buien en in het westen van het land zelfs op onweer. Het blijft vrij zacht met maxima rond 17 graden in de Ardennen, 19 graden aan zee en 20 tot 23 graden elders, zo meldt het KMI.

Vanavond is er nog kans op regen of onweer in het centrum en het oosten van het land. In het westen is het tijdelijk droog met opklaringen. 's Nachts neemt de bewolking toe vanaf het noordwesten en trekt een actieve regenzone het land binnen vanaf de Noordzee. Minima van 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden aan zee.

Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt en vrij winderig met regen en buien. In de loop van de dag wordt het vanaf het westen droog en verschijnen er opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft er ook na de middag veel bewolking en kan er nog af en toe een bui vallen. Het wordt iets frisser met maxima van 14 of 15 graden in de Ardennen, 17 graden aan zee en 18 of 19 graden in de andere streken.

Zaterdagavond is er in het zuidoosten nog kans op buien, elders droog met brede opklaringen. 's Nachts blijft het overwegend droog met geleidelijk meer bewolking vanuit het noordwesten. Aan zee kan er op het einde van de nacht wat lichte regen of motregen vallen. Minima van 11 tot 14 graden.

Zondag begint wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen wat motregen of lichte buien. Elders blijft het overwegend droog tot 's avonds een regenzone het westen van het land bereikt. Die storing trekt zondagnacht van het westen naar oosten over het land. Maxima tot 21 graden.

Normale temperaturen
Van maandag tot woensdag is het overwegend droog op een enkele bui na, met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. We keren terug naar de normale waarden voor deze tijd van het jaar met maxima rond 24 graden in het centrum. Donderdag en vrijdag wordt het licht wisselvallig met brede opklaringen en wolkenvelden. De maxima gaan opnieuw in stijgende lijn en bereiken 26 graden.