Webcam toont ongelofelijk uitzicht vanuit Tesla Roadster in ruimte

SpaceX
Elon Musk – de grote baas van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX – is er gisteravond in geslaagd om zijn Falcon Heavy succesvol te lanceren. Aan boord zijn rode Tesla Roadster en die zweeft nu rond in de ruimte. Via een webcam kan je volgen hoe het ronduit indrukwekkende uitzicht is vanuit de elektrische wagen.

Aan het stuur van de Tesla zit een pop in een ruimtepak – Starman – en een reeks camera’s op de wagen en de Falcon Heavy streamen live beelden door. ‘Don’t panic’ is te lezen op het bestuurdersscherm. De 1,25 ton zware auto vliegt nu met een rotvaart van 47.000 kilometer per uur door de ruimte en dat maakt hem met voorsprong de snelste ooit. Bestemming is de planeet Mars. (lees hieronder verder)

De lancering van de raket vanop Cape Canaveral in Florida verliep vlot. Het gaat om de krachtigste raket sinds de maanraket. Twee van de onderste raketten keerden kort na de lancering terug naar de aarde en landden veilig aan het Kennedy Space Center. Ze kunnen nu gewoon weer opnieuw gebruikt worden.

De lancering wordt gezien als een mijlpaal. Het is een geoptimaliseerde manier om materiaal in de ruimte te brengen en de stuwraketten te recycleren. In de eerste plaats is ze gericht op vrachttransport – satellieten in een baan om de aarde te brengen bijvoorbeeld - maar het uiteindelijk doel is om mensen naar de maan en naar Mars te brengen.  

SpaceX105 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vic Lenaerts

  Met de tijd gaat Musk die auto terug naar de aarde halen en die zal meerdere miljoenen waard zijn, denk eerder in het miljard dollar..

 • Steven De Paepe

  Ik heb hier zelf geen mening over maar iedereen die hier commentaar heeft op de flat earth theorie, toon mij aan dat de aarde rond is zonder maar iets van NASA te gebruiken. Veel succes aan iedereen

 • Kurt Vancompernolle

  Wat ik me wel afvraag, als je de live views of Starman bekijkt, je vooruit kunt scrollen en de volgende beelden al kunt zien. Voor mij is het iedere keer dezelfde beelden dat we te zien krijgen! Of niet??

 • Eida Lam

  Wij gaan ons die man ooit herinnIeren als de vader van de mens als ruimtereiziger. Die man is een inspiratie voor de rest van ons. En Sabine, even ter verduidelijking, ik denk dat dat ongeveer hetzelfde is als het verhaal van de webcam ...

 • Phil Haeghen

  Aan de "onthemelende" reacties hier te lezen is Vlaanderen inderdaad nog lang niet klaar om zelf een raket af te schieten...... hahaha....