Exclusief voor abonnees

We zullen hoe dan ook moeten betalen voor onze CO2-uitstoot, volgens deze econoom

Econoom Brent Bleys: “Een CO2-heffing maakt alles duurder en iedereen betaalt mee. Maar iedereen krijgt ook een even groot deel van de opbrengst. Iemand die weinig schadelijke dingen voor het klimaat doet, kan er zelfs iets aan overhouden.”
Jan De Meuleneir/Photo News Econoom Brent Bleys: “Een CO2-heffing maakt alles duurder en iedereen betaalt mee. Maar iedereen krijgt ook een even groot deel van de opbrengst. Iemand die weinig schadelijke dingen voor het klimaat doet, kan er zelfs iets aan overhouden.”
HLN zocht samen met VTM Nieuws uit hoe u, zonder uw leven om te gooien of uw bankrekening te plunderen, het klimaat kan redden. We blijven zo dicht mogelijk bij het dagelijkse leven van de Vlaming, zodat u uw steentje kan bijdragen om de klimaatopwarming binnen de perken te houden. Of al deze plannen en voornemens ook economisch haalbaar zijn, daar heeft econoom Brent Bleys (UGent) geen pasklaar antwoord op. “Maar we hebben hoe dan ook een ommezwaai nodig die nooit eerder gezien is.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LEO DANEELS

  Als we allemaal al eens wat meer samen zouden rijden i.p.v. iedereen alleen in zijn autootje, dan was alle uitstoot en fileleed onmiddellijk heel wat minder !

 • Jos Plessers

  Dus,hogere taksen etc,dat gaat dat probleem oplossen.Net t zelfde als bv naar t containerpark gaan.Alles moet je betalen,ook het recycleerbaar.Daarom dat er zoveel rotzooi langs de weg,in het water en bos ligt.Betalen en nog eens betalen en waarom?

 • Raf Van den Brande

  Antwerpen is LEZ en toch stijgt de emissie daar . Zolang de rest van de wereld niet meedoet is dat dweilen met de kraan open . Of beter gezegd de burgers bestelen

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Als ik al alleenstaande nog meer moet betalen ga ik een houkachel kopen want ik kom nu al ni toe met mijn pensioentje en heb wel 45 j gewerkt

 • Ronny De Puysseleyr

  Laat de kleine man eens met rust en laat de grote bedrijven betalen. metaalverwerkende bedrijven kopen hun co2 af, wel laat ze investeren in co2 verminderde uitstoot dan gaan we er ook op vooruit!