Waarom je deze zakjes nooit mag weggooien

Flickr
We mogen ze niet opeten en niet in de buurt van kinderen bewaren, dat maken ze ons met vette letters duidelijk. Maar ze vertellen ons niet dat we er nog tal van andere dingen mee kunnen doen. De zakjes, die je vaak vindt in nieuwe kledij, zijn gevuld met gedroogde silicagel, vochtabsorberende kristallen die heel goed van pas kunnen komen in het huishouden.

Je zal versteld staan van wat zakjes silicagel allemaal voor jou kunnen doen.

Ze kunnen je telefoon redden

Heb je je smartphone in het toilet of het bad laten vallen? Wellicht leg je het toestel dan in een kom rijst. Rijst neemt immers snel water op, zodat je telefoon nog een kansje heeft op overleven. En terwijl rijst echt wel werkt, is het niet de beste remedie tegen een natte telefoon. Silicagel werkt tien keer beter dan rijst.

YouTube

Ze kunnen herinneringen bewaren

Silicagelzakjes in een doos oude foto's leggen, kan wonderen doen. De foto's zullen droog blijven, zodat je er over tien jaar nog altijd kan van genieten.

Tumblr

Ze beschermen je make-up

Enkele zakjes silicagel in je make-uptas zullen ervoor zorgen dat poedertjes niet gaan samenklitten.

thinkstock

Ze maken komaf met geurtjes

Ben je net gaan joggen? Leg dan zakjes silicagel in je sportschoenen. Omdat ze vocht in je schoenen opnemen, krijgen bacteriën en dus ook vieze geurtjes geen kans.

Ook je badhanddoeken varen wel bij enkele zakjes silicagel. Een vochtige handdoek kan gemakkelijk muf ruiken als hij net snel genoeg droogt, maar silicagel lost dat probleem op.

thinkstock

Ze maken je voorruit condensvrij

Soms stap je in je auto, maar kan je niet vertrekken omdat je voorruit volledig is aangedampt. Terwijl de verwarming geleidelijk aan de voorruit weer doorzichtig maakt, ben je al te laat op je afspraak, heel ergerlijk.

Leg wat zakjes silicagel op het dashboard van je auto en na enkele dagen zal je merken dat de voorruit minder snel condenseert. In de winter kunnen ze er ook voor zorgen dat je voorruit niet aanvriest.

YouTube

Ze doen je juwelen blinken

Vocht zorgt voor aanslag op zilverwerk, zodat je zilveren juwelen verkleuren. Silicagel vertraagt dat proces.

thinkstock

Gooi silicagelzakjes dus niet weg, maar gebruik ze in het huishouden. Ze zullen je veel ergernissen besparen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels