Exclusief voor abonnees

Waarom de EU zich verzet tegen Junckers beoogde afschaffing van winter- en zomertijd

Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker.
RV Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker.
Als het aan de Europese Commissie ligt, stopt de wisseling zomertijd-wintertijd. De EU-burger zou dat willen. Diplomaten verdenken Juncker ervan de lidstaten simpelweg een hak te willen zetten: jullie willen toch de macht terug? Wel, zoek dit dan maar eens uit!

Waarom staat de zomertijd nu op de agenda van de Europese Unie?

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Vrolijk

  Ik werkte 40 jaar in ploegendienst, ook op zon- en feestdagen. Dan is de overschakeling van het uur peanuts. Laat alles maar zoals het is.

 • Serge Aernoudt

  Zelfs dat krijgt Europa niet geregeld.

 • paul piens

  Inderdaad GMT is onze juiste tijd. Als de EU ook maar iets met haar bevolking inzat, was dat gewissel al lang verleden tijd en de klok al lang terug gezet naar GMT. Wat ik nu zie, is totale besluiteloosheid vanwege de EU.

 • Hendrik Hollemaert

  Dit zegt veel.Zelfs dit krijgt Europa niet eens voor elkaar.

 • frank Deville

  Andre Vanwaeyenberghe, ik ben direct accoord. Want velen schijnen niet te begrijpen dat 4 uur 's morgens in feite 2.15 uur in brussel is tijdens de zomer. Sta dan maar eens op om een vroege shift te doen.