VS lanceren opnieuw hun mysterieuze militaire spaceshuttle

De raket Atlas V.
EPA De raket Atlas V.
Op de basis Cape Canaveral staat een krachtige Atlas-V draagraket klaar om vandaag opnieuw de mysterieuze, onbemande, spaceshuttle van de Amerikaanse luchtmacht te lanceren, zo heeft de gezaghebbende krant Florida Today gemeld.

De Atlas, in zijn 501-configuratie, moet om 15.05 uur Belgische tijd opstijgen met de miniatuurshuttle X-37B. Er is 60 procent kans op goed weer. De door Boeing gebouwde X-37B is aan een vierde missie toe.

Er bestaan twee versies van die shuttle die samen reeds 1.367 dagen in de ruimte zijn geweest, zonder dat iemand - buiten de betrokkenen - weet wat ze daar deden. In oktober eindigde een missie van 674 dagen, een record voor een herbruikbaar ruimtetuig, zegt space.com. De website meent ook te weten dat het toestel deze keer wel eens op het Kennedy Space Center in Florida zou kunnen landen in plaats van op de basis Vandenberg, wat de voorgaande keren telkens gebeurde.

Net zoals dit het geval is voor de doelstelling van de nieuwe vlucht, is het onduidelijk welk van beide toestellen de Atlas zal meenemen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels