Exclusief voor abonnees

Voor de rijkste miljardairs is ruimtereizen niet zomaar een hobby meer

Elon Musk tijdens een demolancering van de Falcon 9 op Cape Canaveral. Volgens experts maakt hij de grootste kans om de ruimtevaart de komende jaren te domineren.
AP Elon Musk tijdens een demolancering van de Falcon 9 op Cape Canaveral. Volgens experts maakt hij de grootste kans om de ruimtevaart de komende jaren te domineren.
Wat hebben Richard Branson (68), Elon Musk (47) en Jeff Bezos (55) met elkaar gemeen? Ze hebben een dikke bankrekening, een eigen ruimtebedrijf maar bovenal: ze willen als eerste naar de maan nadat Neil Armstrong er vijftig jaar geleden landde. Bezos hoopt dat dat met zijn Blue Moon gebeurt, een maanlander niet groter dan een golfkarretje.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal Buytaert

  Goed voor het milieu!?

 • Jan hertogs

  Zou mooier zijn als ze zouden samenwerken.

 • raf peeters

  Na alle beeldmateriaal van ruimte en maan zou nog niet voor niks naar de maan willen echt boeiend is heel die leegte en grijze massa ook weer niet.

 • Dirk Saenen

  de enige die echt de ruimte in gaat tot nu, is ElonMusk met SpaceX. De rest heeft nog niets bewezen, ze hebben nog niets in een baan om de aarde gekregen. Effekes op en neer, maar dat trukje is al zo dikwijls vertoond...