Exclusief voor abonnees

Voor de rijkste miljardairs is ruimtereizen niet zomaar een hobby meer

Elon Musk tijdens een demolancering van de Falcon 9 op Cape Canaveral. Volgens experts maakt hij de grootste kans om de ruimtevaart de komende jaren te domineren.
AP Elon Musk tijdens een demolancering van de Falcon 9 op Cape Canaveral. Volgens experts maakt hij de grootste kans om de ruimtevaart de komende jaren te domineren.
Wat hebben Richard Branson (68), Elon Musk (47) en Jeff Bezos (55) met elkaar gemeen? Ze hebben een dikke bankrekening, een eigen ruimtebedrijf maar bovenal: ze willen als eerste naar de maan nadat Neil Armstrong er vijftig jaar geleden landde. Bezos hoopt dat dat met zijn Blue Moon gebeurt, een maanlander niet groter dan een golfkarretje.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pascal Buytaert

  Goed voor het milieu!?

 • Jan hertogs

  Zou mooier zijn als ze zouden samenwerken.

 • raf peeters

  Na alle beeldmateriaal van ruimte en maan zou nog niet voor niks naar de maan willen echt boeiend is heel die leegte en grijze massa ook weer niet.

 • Dirk Saenen

  de enige die echt de ruimte in gaat tot nu, is ElonMusk met SpaceX. De rest heeft nog niets bewezen, ze hebben nog niets in een baan om de aarde gekregen. Effekes op en neer, maar dat trukje is al zo dikwijls vertoond...