Volgende dagen blijven bewolkt, maar wel droog

Thinkstock
Het blijft woensdagmiddag droog met veel bewolking, al kan de zon, vooral over het oosten en zuiden, af en toe doorbreken. Daarbij waait de wind zwak uit het oosten tot zuidoosten. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en ongeveer 7 graden elders.

's Avonds en 's nachts blijft het droog met veel lage wolken over het westen, maar elders ook opklaringen. In die opklaringsgebieden kan op uitgebreide schaal mist ontstaan. Minima: min 6 graden op de hoogste toppen van de Ardennen, min 1 graad in het centrum tot plus 1 graad in het westen.

Donderdagochtend is het grijs met op meerdere plaatsen mist die maar traag oplost. In de loop van de dag kan de zon af en toe doorbreken, voornamelijk over het oosten en zuiden van het land. De wind waait zwak, later matig uit richtingen tussen zuidoost en zuid. Het kwik stijgt naar 5 graden waar het vrijwel de hele dag grijs blijft en naar ongeveer 8 graden daar waar de zon doorbreekt.

Vrijdag is er eerst zon. Later neemt de bewolking toe, 's avonds of 's nachts gevolgd door wat lichte regen vanuit het westen. Het wordt ongeveer 11 graden. Tijdens het weekend en ook begin volgende week is het wisselend bewolkt met enkele buien. Rond de middag schommelt het kwik rond 9 graden.