Venetië staat nog steeds onder water

REUTERS
Grote delen van het stadscentrum van Venetië staan nog steeds onder water. Om 8.45 uur stond het waterpeil 139 centimeter boven de normale zeespiegel, zo blijkt uit officiële bronnen. In de vroege ochtend was opnieuw de alarmsirene te horen, aldus persbureau Ansa.

Het waterpeil is vandaag zo'n vijf centimeter lager dan gisteren. Het peil is nu gezakt onder de 140 centimeter, de grens voor een uitzonderlijk waterpeil, maar de stad staat nog steeds onder water.

REUTERS

Vorige maand werd de Italiaanse lagunestad getroffen door een extreme overstroming. Op 12 november was het waterpeil gestegen tot 187 centimeter, het hoogste peil in 33 jaar. De bekende basiliek San Marco lijdt nog steeds onder de gevolgen van de overstroming, door het zoute water.

REUTERS

Door de overstromingen haken ook steeds meer toeristen af. De hoteliers klaagden over een ongekende daling van het aantal boekingen.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • walter Bogaerts

    @Kurt Bourdeaux, groot gelijk. Het is er nog thans duur genoeg.

  • Kurt Bourdeaux

    Efkes eerlijk zijn en vermelden dat bij hoog water Venetië altijd (sinds zijn ontstaan) onder water staat. Dat ze heel wat jaren en miljarden verder nog altijd geen werkende zeewering hebben.