Ga naar de mobiele website
^ Top

Vandaag lekker zonnig weer tot tien graden

Thinkstock
Vandaag is het zonnig met enkele hoge en middelhoge wolkenvelden, vooral in de voormiddag. De maxima liggen tussen 4 graden in Belgisch Lotharingen en 10 graden in het westen van het land. In het uiterste zuidoosten is de wind eerder zwak, elders matig uit het zuiden tot zuidzuidwesten, zo meldt het KMI.

Donderdagavond zijn er eerst opklaringen. Later komt er geleidelijk meer lage bewolking vanuit het westen. Enkel in het uiterste zuiden blijven er brede opklaringen. Mogelijk kan er in het noorden wat gedruppel vallen. De temperaturen dalen tot -1 in het zuiden van het land en +7 graden aan de kust. De wind blijft matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag blijft het droog en is het grijs met lage bewolking. Later op de dag kunnen er enkele opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 9 of 10 graden in Laag- en Midden- België. Er waait een zwakke tot matige zuidzuidwestenwind.

Ook zaterdag verloopt droog met een afwisseling van zon en wolken. De zachte maxima liggen tussen 6 en 10 graden. Zondag is het aanvankelijk zwaarbewolkt met soms lichte regen of enkele buien. Deze storing verlaat al snel ons land via het zuidoosten en daarna blijft het droog met opklaringen. De maxima schommelen in het centrum rond 8 of 9 graden.

Begin volgende week is het opnieuw droog met maandag, na de mogelijke ochtendmist, nog behoorlijk wat wolken. Dinsdag en woensdag verschijnen er meer opklaringen. De maxima dalen naar 2 tot 6 graden en vanaf maandagnacht schommelen de minima in vele streken rond het vriespunt.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug