Vanavond grote kans op onweer

gettyimages.be
Deze namiddag zijn er perioden met zon. Later neemt de kans op een regen- of onweersbui toe vooral in de regio's nabij de Franse grens. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen het westen en noorden. De maxima bedragen 22 graden aan de kust, 28 graden in het centrum tot 34 graden in het zuiden van de provincie Luxemburg.

Vanavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt met soms stevige onweersbuien in hoofdzaak over de oostelijke helft van het land. Ook elders is een plaatselijke onweersbui mogelijk, maar de kans hierop is kleiner. De minima bedragen 14 tot 17 graden.

Morgenochtend zijn er tijdelijk wolkenvelden. Nadien wordt het vrij zonnig en het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. De maxima bedragen 21 graden aan zee en ongeveer 25 graden elders. In de Gaume wordt het nog iets warmer.

Van zondag tot en met donderdag blijft het warm zomerweer met zonnige perioden, maar vooral in het binnenland is er iedere dag wel kans op een regen- of onweersbui. De middagtemperatuur schommelt rond 25 graden.