Ufo gespot bij Internationaal Ruimtestation na vals alarm

Er zijn beelden opgedoken van een vermeende ufo nabij het Internationaal Ruimtestation (ISS). Het niet te identificeren vliegende voorwerp liet zich filmen tijdens de evacuatie van enkele astronauten uit het Amerikaanse gedeelte van het ISS na een amoniaklek. Dat bleek nadien vals alarm. Maar het hele gebeuren is lekker voer voor wie de complottheorieën genegen is.

Het is niet de eerste keer en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat er ufo's gespot worden in de omgeving van het ISS. NASA wordt vaak verweten het bestaan van aliens systematisch toe te dekken en dat ze de livestream onderbreken telkens er een ufo voor de lens komt.

Ditmaal gaat het om een vreemd, wit bolvormig object dat achter het ISS verdwijnt. Dat voorwerp beroert vooral de zielen der complotaanhangers, want een en ander werd ook nog eens gefilmd toen astronauten tijdelijk werden ondergebracht in het aparte Russische gedeelte van het ruimtevaartuig na een vermeend amoniaklek. Vals alarm, en dus mogelijks opgezet spel om te vermijden dat de astronauten de ufo zouden zien? Voor de believers is het alvast een uitgemaakte zaak dat het er krioelt van de aliens.

Aliens met goede bedoelingen?
Het is niet duidelijk of de camera's van NASA de beelden schoten, maar de Amerikaanse nieuwszender CBS zond ze wel uit. Met het te voorspellen gevolg: heftige debatten bij al wie in het bestaan van groene mannetjes gelooft.

Voor sommigen is het evident dat de ufo de atmosfeer van de aarde binnendrong; anderen gokken dan weer dat de aliens lang niet zulke kwade bedoelingen hebben als doorgaans wordt gedacht en dat ze de astronauten een handje hielpen.

Voor ons lijkt het ding eerder op een gigantische sneeuwbal of gewoon een wolk. Maar wat denkt u?
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.