Uber en NASA werken samen aan vliegende auto's

-
Uber -
Uber gaat samenwerken met de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartorganisatie NASA om vliegende auto's van de grond te krijgen. Samen willen ze een soort vluchtleiding opzetten. Die moet ervoor zorgen dat de auto's veilig door steden kunnen sjezen.

Uber heeft de samenwerking vandaag aangekondigd. Het bedrijf is van plan de vliegende taxi's in 2020 uit te testen in Dallas en Dubai en voegde daar nu een derde stad aan toe: Los Angeles. De stad, waar in 2028 de Olympische Spelen worden gehouden, heeft constant last van verkeersopstoppingen.

Uber had de vliegende auto's vorig jaar ronkend gepresenteerd. Het is de bedoeling dat elektrische, zelfrijdende wagens verticaal opstijgen van een plat dak en naar een ander dak vliegen, waar ze verticaal op moeten landen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JEF JOOSSENS

  Als het dan boven zo druk word als in de straten beneden zal je er nog al wat naar beneden zien donderen.

 • Jan Verstrepen

  Zoiets noemt een vliegtuig.

 • Marc Spandel

  Nog een sjanse dat ze in de lucht niet kunnen foutparkeren hé! Ik denk hier aan de vele chauffeurs die arrogant hun voeten blijven vegen aan de maatschappelijke- en verkeersregels. Hoe zullen die racertjes en de trouwstoeters zich in de lucht gedragen? Hoe gaat de politie in de lucht achtervolgingen doen en voertuigen tot stoppen dwingen zonder gevaar voor de mensen beneden?

 • jan van dessel

  Laat dit maar science fiction blijven.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik ben vooral bezorgd over wanneer er mankementen zijn of ze tegen elkaar vliegen. Die brokstukken gaan ergens op de grond neerkomen in die steden.