Ga naar de mobiele website
^ Top

Tijdcapsule uit 1795 onthult eeuwenoude schatten

In de Amerikaanse stad Boston is gisteren een tijdcapsule geopend die in 1795 werd gevuld en verstopt. In het aangetaste koperen doosje zaten onder meer opgevouwen kranten, munten en documenten die stammen uit de tijd waarin alleen de oostelijke regio's van Noord-Amerika zich hadden verenigd in de Verenigde Staten.

Het zorgvuldig openen van het relikwie nam ongeveer vier uur in beslag, meldde CNN. Conservator Pam Hatchfield van het Museum of Fine Arts haalde de historische materialen stuk voor stuk uit het doosje. "Het was net als een hersenoperatie, waarbij de geschiedenis op ons neerkeek", zei directeur Malcom Rogers over het proces.

De capsule werd vorige maand uit het Massachusetts State House verwijderd, het gebouw waar het parlement en de regering van de staat zetelen. Dat nauwkeurige proces nam ook al zeven uur in beslag. Het doosje werd door de in Amerika geprezen oorlogsheld Paul Revere, toenmalig gouverneur Samuel Adams en de lokale aannemer Scollay verborgen in een hoeksteen van het gebouw.

Een zilveren plaatje met daarop een tekst over de tijdcapsule, die geplaatst werd naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid.
afp Een zilveren plaatje met daarop een tekst over de tijdcapsule, die geplaatst werd naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid.
afp
reuters
reuters
ap
AP
REUTERS
afpReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug