Syrië wil toetreden tot klimaatverdrag (en dat betekent dat VS enige tegenstander ter wereld is)

AFP
Syrië wil toetreden tot het internationale klimaatverdrag van Parijs uit 2015. Het verdrag dat beoogt de opwarming van de aarde terug te dringen, heeft in de wereld dan nog slechts één tegenstander: de Verenigde Staten.

Op de huidige klimaattop van de VN in Bonn werd vandaag bekendgemaakt dat Syrië toch meedoet. Circa tweehonderd landen onderschreven de eind 2015 in Parijs bereikte klimaatovereenkomst. Alleen Nicaragua en Syrië keerden zich tegen het akkoord. De VS stapten onder president Trump eerder dit jaar uit het verdrag en Nicaragua besloot het in september alsnog te ondertekenen.

Trump niet uitgenodigd

Een honderdtal staats- en regeringsleiders wordt uitgenodigd op de Top van Parijs op 12 december. Frankrijk organiseert de meeting om de tweede verjaardag te vieren van het Akkoord van Parijs. Eén leider ontbreekt echter op de gastenlijst van de Franse president Emmanuel Macron: zijn Amerikaanse collega Donald Trump. Dat hebben de Franse autoriteiten vandaag beklemtoond. De VS zullen naar verwachting wel een afvaardiging sturen. 

EPA13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • el capone

    Noord korea?

  • Theo De Smet

    klimaatwijziging... te wijten aan de overpopulatie & nood stijfende vraag van het materialisme van de mens , kennen jullie de curve der dwaasheid alias de J-curve? deze stijgt exponentieel... en plots zal die drastisch een duik maken... de tijd tikt. Hopelijk beleven onze kinderen het niet.

  • vandekempen bart

    al die derde wereldlanden die toetreden, doen dat voor 1 ding, subsidies en zakkenvullerij door de leidende klasse. resultaat op het terrein zal nul zijn, in die landen slagen ze er nog niet in om een rood licht te laten werken of een put in de weg te herstellen.

  • Nico Verman

    opwarming ? normaal proces van de aarde zeker

  • raf janssens

    Bevolkingsaantal in Syrië is gehalveerd en daarmee ook de uitstoot van CO2. Klimaatdoelstelling is daar al gehaald.