Stephen Hawking waarschuwt: "Aliens kunnen onze planeet plunderen"

Astrofysicus Stephen Hawking is niet overtuigd van de goede intenties van mogelijks buitenaards intelligent leven: "Het zou kunnen uitdraaien zoals de indianen toen ze Columbus ontmoetten".
photo_news Astrofysicus Stephen Hawking is niet overtuigd van de goede intenties van mogelijks buitenaards intelligent leven: "Het zou kunnen uitdraaien zoals de indianen toen ze Columbus ontmoetten".
Astrofysicus Stephen Hawking waarschuwt dat we maar beter behoedzaam zijn wanneer we proberen te communiceren met mogelijke buitenaardse beschavingsvormen. Intelligente 'aliens' zouden volgens Hawking wel eens plunderaars kunnen zijn die het op de bestaansmiddelen van vruchtbare planeten zoals de onze hebben gemunt die ze veroveren en koloniseren.

Hawking herhaalt zijn waarschuwing in een nieuwe documentaire: 'Stephen Hawking's Favorite Places'. Van de mogelijks bewoonbare buitenaardse wereld, Gliese 832c, zegt hij: "Op een dag kunnen we een signaal ontvangen van dergelijke planeet, maar we moeten beducht zijn als we antwoorden. De ontmoeting met een geavanceerde samenleving zou wel eens kunnen zijn zoals de indianen die Columbus tegen het lijf lopen. Dat is niet zo goed afgelopen".

Luidruchtig
Als planeet is onze Aarde nogal luidruchtig: we zenden nu al eeuwenlang radio- en televisiesignalen de ruimte in. Sommige astronomen menen dat een buitenaardse beschaving die in staat is snel genoeg door de ruimte te reizen om onze planeet binnen te vallen met een bezettingsmacht ons al lang zou opgemerkt hebben.

Daarnaast is er ook de fermiparadox, die stelt dat er geen buitenaards leven is en dat we alleen zijn in het universum.

Reservaat
Of er is de conservatietheorie, die stelt dat meer geavanceerd leven onze planeet aan zijn lot heeft overgelaten totdat we hier een zeker niveau van ontwikkeling hebben bereikt en dat onze planeet in wezen een reservaat is.
85 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Els Castelein

  Hawkings leeft al zo lang met zo een onmogelijke ziekte. Hij heeft een enorme wilskracht. En zo intelligent. Misschien heeft hij wel een missie om onze aarde te beschermen. We zijn zeker niet alleen en buitengewoon arrogant als we denken dat wij de slimste zijn.

 • Hannes S

  Moesten we de enigen zijn, zou het wel een zonde van al die ruimte zijn.

 • Ashley Van Laer

  Als er al leven is ondekt dan zou het op de maan zijn, deze kleine bol is perfect om ons te observeren. Het zou ook zeer gunstig zijn voor hun want die bol zit vol helium-3 die kan gebruikt worden voor brandstof. Omdat er meer helium-3 op de maan zit als op de aarde wilden sommige staten ook een basis op de maan, daarvoor diende de appolo missies, maar waarom zijn deze zo plots en onduidelijk gestopt....

 • Selffulfilling Prophecy

  Juist Marco Marco, Van de 100 miljard sterren enkel in ons sterrenstelsel (zonnen met planeten rond) en wetende dat er naast ons sterrenstelsel nog miljarden sterrenstelsels zijn is er in het ganse universum enkel leven op 1 planeetje (onze aarde) van dat ene van de triljarden sterren (onze zon). "De mens is niet meer dan een zandkorrel in de onmetelijke woestijn van het heelal".

 • Morelllli .

  Diene Hawking kan het nogal zeggen he.