Speurders ondervragen arts die Prince geneesmiddelen heeft voorgeschreven

anp
In het kader van het onderzoek naar de dood van Prince is een arts ondervraagd die de Amerikaanse rockmuzikant in de weken voor zijn overlijden geneesmiddelen heeft voorgeschreven, zo staat in een politiedocument dat bij de krant Los Angeles Times is beland. Ook de BBC meldt dat.

Het document vermeldt niet wat de arts voor welke ziekte heeft voorgeschreven. Ook is niet geweten of Prince de geneesmiddelen al of niet heeft genomen.

De politie heeft opnieuw een huiszoeking verricht in de verblijfplaats van de rockster in Minneapolis en heeft in het ziekenhuis waaraan Schulenberg is verbonden medische dossiers in beslag genomen.

"Spoorloos"

Er werd eerder gezegd dat de arts spoorloos verdwenen was. Volgens persagentschap AP was Schulenberg gisteren niet thuis en nam hij ook zijn telefoon niet op. Politieagenten met een huiszoekingsbevel waren naar het ziekenhuis gegaan waar dokter Michael Todd Schulenberg werkte, maar bij het North Memorial Medical Center bleek hij al geruime tijd niet meer te zijn komen opdagen. 

De autoriteiten hebben onder meer alle medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen aangaande Prince opgevraagd bij het North Memorial Medical Center in Minneapolis. Schulenberg heeft de artiest in april twee keer behandeld. Zijn laatste bezoek vond een dag voor de dood van Prince plaats.

In een eerdere verklaring tegenover de politie had de dokter al gezegd dat hij de popster aan een aantal tests had onderworpen. Op de dag dat Prince op zijn landgoed overleed, kwam de arts de resultaten van de onderzoeken op Paisley Park afgeven.

Volgens het bevel, dat de Los Angeles Times in handen heeft, heeft de dokter Prince de dag voor zijn dood medicijnen voorgeschreven. In het document staat niet of de zanger die daadwerkelijk heeft gebruikt. Prince  werd bewusteloos gevonden in een lift. Waaraan de muzikant overleed, is niet bekend.

Entertainmentsite TMZ publiceerde eerder foto's waarop te zien is dat Prince de avond voor zijn dood een apotheek bezoekt.

Pijnstillers

Schulenberg is de tweede arts van wie de rol bij de dood van Prince onderzocht wordt. Eerder spraken de autoriteiten met verslavingsarts Howard Kornfield. Die werd vlak voor de dood van de zanger benaderd door medewerkers van Prince. De dokter stuurde zijn zoon Andrew Kornfield met een tas vol medicijnen naar Minnesota.

De zoon, die het telefoontje naar de alarmcentrale pleegde toen de zanger bewusteloos werd aangetroffen, is zelf geen dokter. Volgens TMZ had hij daarom niet de staatsgrens mogen passeren met de medicijnen op zak.

Een en ander doet volgens Amerikaanse media vermoeden dat Prince al langere tijd mogelijk verslaafd was aan pijnstillers. De situatie doet bovendien denken aan de controverse rond de dood van een ander popicoon: Michael Jackson.

Klein, een dermatoloog met een fascinatie voor botox,  bestelde onder diverse schuilnamen het medicijn Demerol voor Jackson. Maar liefst 51 keer in drie maanden tijd zou hij deze pijnstillers hebben besteld om Jackson te helpen bij zijn verslaving.

Ook zou Klein Jackson geholpen hebben aan het narcosemiddel Propofol, dat de wereldster uiteindelijk fataal zou zijn geworden.