SpaceX-baas Musk onthult prijskaartje van reis naar Mars

Elon Musk
REUTERS Elon Musk
Lange tijd ontweek Elon Musk de vraag hoeveel het zou kosten om in de toekomst naar Mars te reizen, maar nu maakt de Tesla- en SpaceX-topman op Twitter toch een richtprijs bekend. Wie naar de planeet wil vliegen met ruimteschip Starship, zal diep in de buidel moeten tasten.

De 47-jarige topman legde uit dat het prijskaartje afhankelijk zal zijn van de vraag. “De prijs is afhankelijk van de vraag, maar ik ben er vrij zeker van dat een reis naar Mars (retourticket is gratis) ooit minder dan 500.000 dollar (omgerekend zo’n 441.540 euro) zal kosten en misschien zelfs minder dan 100.000 dollar (omgerekend zo’n 88.308 euro). Zo laag dat mensen uit welgestelde landen hun huis op Aarde kunnen verkopen en naar Mars kunnen verhuizen, als ze willen”, schreef Musk op Twitter.

SpaceX is van plan om rond 2024 de eerste mensen al naar Mars te laten reizen.

Starship

Het bedrijf van de topman wil de Starship, een roestvrijstalen ruimteschip, gebruiken om naar de maan en naar Mars te vliegen. Deze eerste versie van de raket is overigens nog maar een prototype dat alleen omhoog en omlaag kan. Die testversie wordt door Musk de ‘test hopper’ genoemd.

Musk toonde vorige maand op Twitter dat de Starship hopper op eenzelfde manier zal getest worden als de Falcon 9 vijf jaar geleden. De raket kan dus niet naar een baan om de aarde. Dat moeten latere versies wel kunnen. Die hoopt SpaceX later dit jaar te presenteren.

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  Mr Verhove, teveel sf-fims gezien, het schijnt dat een mens maar enkele maanden kan overleven op mars. Ik zie het eerder als een list om geld in zijn wagenfabriek te pompen. Blijkt dat hij de gigafactory 2, van de zonnepanelen ook al heeft leeggepompt om zo zijn autofabriek te redden.

 • romy verhove

  Deze man is toch wel de meest toekomstige visionaire heeft mooie verwezelijkbare plannen en zal het nog lukken ook !

 • Stefan Klemic

  Ik geloof nooit dat we binnen 5 jaar al naar Mars gaan. Ruimtetoerisme naar daar zal er zeker nog lang niet aankomen.

 • Els Pauwels

  Die vent is gek. Wat heb je daar te zoeken. Er is geen natuur of ander leven aanwezig. Wat ga je daar de hele dag doen?