Exclusief voor abonnees

Schrijnende verhalen uit rampgebied orkaan Idai: “Kinderen graven zelf in modder om ouders te vinden”

EPA
De orkaan Idai veroorzaakte minstens 700 doden en een enorme ravage in Mozambique, Zimbabwe en Malawi. Unicef probeert gezinnen weer bij elkaar te krijgen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Edith Morch-Binnema is hoofd kinderbescherming van Unicef in Mozambique. Ze beschrijft hoe tijdens de orkaan Idai vorige week ouders en kinderen elkaar zijn kwijtgeraakt: “Eerst is er die wind van 200 kilometer per uur, die daken wegblaast en bomen op huizen smijt. Er zijn daar nauwelijks huizen met stevige constructies. Dus iedereen rent naar buiten. Het is donker en de orkaan raast. Mensen raken gedesoriënteerd, rennen alle kanten op. In de paniek probeer je je kinderen bij je te houden, maar midden in de storm komen daar die vloedgolven nog eens overheen.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Paul Hoornaert

    Die mensen moeten daar ter plaatsen onmiddellijk geholpen worden