Sceptici leggen bedrog vondst Bigfoot bloot

De twijfels rond de ontdekking van het karkas van een Bigfoot zwellen aan. Jagers Matthew Whitton en Rick Dyer beweerden gisteren het lichaam van de primaatsoort van de mens te hebben gevonden in de bossen in het noorden van Georgia in de Verenigde Staten. Vandaag geeft het duo toe dat het video-interview met de zogenaamde wetenschapper Paul Van Buren fake is (zie boven).

Kostuum
Zelfs collega-Bigfoot-believers hechten nog maar weinig geloof aan de als verbazingwekkend aangekondigde vondst van de professionele Amerikaanse jagers. Zo lijkt het lijk van de Bigfoot - de zogenaamde missing link in de evolutie van de mens - verrassend sterk op een kostuum dat je zomaar op het net kan kopen. De geplande persconferentie gaat niettemin gewoon door.

Hoax
Of er nog veel volk naar de fantasieën van het olijke jagersduo zal komen kijken, is al even twijfelachtig als hun 'ontdekking'. Ze hebben de hoax van hun video op youtube moeten toegeven met een nieuwe video (zie onderaan). De zogenaamde wetenschapper Van Buren bleek de broer van Whitton te zijn. "Het was maar om jullie een bezigheid voor het weekend te geven."

Tja, professioneel noemen ze zichzelf wel, maar op de bewijzen van een échte Bigfoot lijkt het toch nog even wachten. ALS die al bestaat natuurlijk... (jv)