Ruimte-onderzoek lijdt onder pandemie

Op 10 februari 2020 werd de Solar Orbiter-satelliet gelanceerd vanop Cape Canaveral Air Force Station in Florida (VS).
Photo News Op 10 februari 2020 werd de Solar Orbiter-satelliet gelanceerd vanop Cape Canaveral Air Force Station in Florida (VS).
Het Europees Ruimtevaartbureau ESA heeft zijn personeel bij het Europees vluchtleidingscentrum ESOC in het Duitse Darmstadt nog naar beneden geschroefd nadat een medewerker door het nieuwe coronavirus besmet is geraakt. 

“Van zowat 900 personeelsleden zullen er gemiddeld 30 blijven werken in het ESOC”, zei vicehoofd Paolo Ferri. “Van vier satellieten zijn de instrumenten uitgeschakeld”, voegde hij eraan toe.
Testen op de onlangs gelanceerde Solar Orbiter, waarin de Koninklijke Sterrenwacht van België prominent deelneemt, zijn stilgelegd.

Onze grootste verantwoordelijkheid is de veiligheid te verzekeren van onze collega’s

Guenther Hasinger, hoofd wetenschappen bij ESA


Bij ESOC zijn deskundigen vereist voor een nakende scheervlucht langs de Aarde van de Mercuriusverkenner BepiColombo. "Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het was de enige juiste. Onze grootste verantwoordelijkheid is de veiligheid te verzekeren van onze collega’s", zei hoofd wetenschappen bij ESA Guenther Hasinger.
ESOC heeft de controle over 21 ruimtetuigen.

Lees ook: Groen licht voor bouw en testen van hardware voor vierde “Belgische” satelliet
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.