Regen en wind, maar wel zacht

In de Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter.
AFP In de Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter.
Op de meeste plaatsen blijft het dinsdagmiddag droog met zon en wolkenvelden. Er waait een matige, en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. In Hoog-België wordt het tot 1 graad, in Laag- en Midden-België stijgt de temperatuur tot maximaal 4 à 7 graden.

Dinsdagavond en -nacht is het eerst droog, maar de bewolking neemt toe. Na middernacht volgt er vanuit het westen regen. In de Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter. De zuidwestenwind wakkert aan tot vrij krachtig, en aan zee tot krachtig met rukwinden. In Hoog-België zakt de temperatuur tot min 1 graad, in het binnenland tot 3 graden en aan de kust tot 5 graden.

Woensdag trekt de regen in de loop van de ochtend naar Duitsland weg. Nadien breekt de zon af en toe door maar is er ook nog kans op een bui. Er staat een matige tot vrij krachtige, en aan zee een krachtige zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar zowat 4 graden in de Ardennen en naar waarden tussen 7 en 10 graden elders.

Van donderdag tot en met maandag blijft het wisselvallig, met van tijd tot tijd regen of buien en vooral donderdag en vrijdag ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 9 graden. In het weekend nemen de neerslagkansen tijdelijk af en staat er ook minder wind. De temperatuur gaat wel enkele graden naar omlaag.