Prachtige timelapse toont een jaar op aarde in 3 minuten

Een jaar geleden maakte de satelliet Deep Space Climate Observatory zijn eerste foto van de aarde. Intussen legde de camera een volledig jaar in het leven van onze planeet vast. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA goot de meer dan 3.000 beelden in een verbluffende timelapse, die ons een blik gunt op hoe de aarde om zijn as draait.

De satelliet bevindt zich tussen de zon en de aarde, op een miljoen mijl (ongeveer 1,6 miljoen kilometer) afstand van onze planeet. Zijn taak is de zonnewinden in kaart te brengen, want die kunnen de accuraatheid van de voorspellingen van de meteorologische instelling NOAA beïnvloeden.

Maar de satelliet doet meer dan dat. Om de twee uur neemt de camera aan boord enkele foto's van de zonnezijde van de aarde. De beelden geven wetenschappers een uniek zicht op de bewegingen van de wolken en van de weersystemen.

Dat alles leverde het voorbije jaar meer dan 3.000 beelden op, die NASA in één timelapse goot. Het resultaat: één jaar op aarde, gezien vanop 1,6 miljoen kilometer afstand, in 3 minuten.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels