Pas volgende week kans op mooier weer

Thinkstock
Vanmiddag en -avond is er af en toe zon maar er komen ook enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling, het eerst in de Ardennen, later ook elders. In het westen van het land en zeker aan de kust blijft het nagenoeg droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. De maxima bedragen 18 graden vlak aan zee en ongeveer 21 graden elders.

Vrijdagnacht kan er nog een onweerachtige bui voorkomen maar de kans hierop wordt geleidelijk kleiner. Plaatselijk kan mist ontstaan. De minima bedragen 9 tot 13 graden.

Na het optrekken van de lokale mist wordt het zaterdag eerst vrij zonnig. Vooral in de namiddag en avond ontstaan in het binnenland verspreid enkele regen- of onweersbuien. Aan de kust blijft het droog. Er waait zwakke tot matige noordoostenwind, aan zee later krimpend naar het noorden. De maxima bedragen 17 graden dicht bij zee en 20 tot 23 graden in de andere streken.

Zondag komen in het binnenland enkele regen- of onweersbuien voor bij zowat 20 graden. Aan zee waar een pittige noordenwind staat, blijft het waarschijnlijk droog, maar het wordt er niet veel warmer dan 16 graden.

Maandag staat overal somber weer op het programma met veel regen en ook onweer. Het kwik schommelt rond 16 graden. Van dinsdag tot en met donderdag is er opnieuw ruimte voor zon, het kwik loopt op naar zowat 22 graden en de kans op enkele buien wordt geleidelijk kleiner.