Ook grote rockbands begeesterd door het CERN

EPA
Niet alleen fysici en andere wetenschappers of wetenschappelijke adepten zijn door het CERN begeesterd, ook (grote) rockbands, zo heeft het Centrum voor Nucleair Onderzoek in Genève vandaag getweet.

In juli vielen vier bands binnen bij het onderzoekscentrum waar onder andere de grootste deeltjesversneller ter wereld, de LHC, is gevestigd.

De Duitse Scorpions beten op 19 juli de spits af en waren volgens het CERN zo enthousiast dat ze een nieuw bezoek plannen. Twee dagen later streek de Ierse poprockband The Script neer, om vanuit het onderzoekscentrum foto's en boodschappen naar hun 2,2 miljoen volgers te twitteren. Leadzanger Danny O'Donoghue zag overigens een "diepe samenhang tussen muziek en fysica".

Nog een dag later waren Matthew en Jared Followill van Kings of Leon te gast, zeggende dat zij over de "grote ontdekkingen" in het CERN hebben gelezen en dat ze nu nog meer geïnteresseerd zijn.

De laatste van het kwartet was de Amerikaanse zangeres Patti Smith, met haar volledige band in het kielzog.

Het CERN benadrukt dat die rockartiesten niet alleen hun entourage met zich meebrengen, maar ook "legioenen fans van wie er velen geen typisch CERN-publiek zijn".