Nog zeker een week zomerweer

Thinkstock
Het blijft donderdagmiddag droog en meestal zonnig, al komen er, vooral over het westen van het land, tijdelijk ook wolkenvelden voor. Er staat een zwakke tot matige, aan zee soms vrij krachtige, wind uit west tot zuidwest. Vlak aan zee wordt het tot 22 graden, in het centrum 28 graden en in de Kempen en het zuiden van Luxemburg 31 graden.

Donderdagavond en -nacht is het aan zee en in het westen licht bewolkt, maar elders verschijnt meer bewolking. Vooral in het midden en oosten van het land kunnen later enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling komen. De minima bedragen 12 graden aan de kust, 14 graden in het binnenland en 17 graden in de Gaume.

De buien trekken vrijdagochtend snel weg naar Duitsland. Nadien verschijnt de zon weer en stijgt de temperatuur naar 21 graden aan zee, 26 graden in het centrum en tot 30 graden in de Gaume. Er waait eerst een zwakke veranderlijke wind, later een matige noordwestenwind. Aan het eind van de namiddag of 's avonds neemt de kans op enkele regen-of onweersbuien toe.

Het weekend wordt rustig en overwegend droog met flinke zonnige perioden bij ruim 25 graden. Begin volgende week blijft het droog en zonnig, bij temperaturen net onder de 30 graden. Midden volgende week neemt de kans op een regen- of onweersbui toe, maar het blijft warm.