Nieuwe stap voor SpaceX: Elon Musk toont foto van prototype van ruimteschip dat in 2024 mensen naar Mars moet brengen

De eerste versie van de Starship staat klaar op de lanceerbasis van SpaceX in Texas.
Twitter Elon Musk De eerste versie van de Starship staat klaar op de lanceerbasis van SpaceX in Texas.
SpaceX-oprichter Elon Musk heeft voor het eerst laten zien hoe het nieuwe testruimteschip van het bedrijf eruit ziet. Hij toonde op Twitter een foto van een eerste versie van Starship, die volgende maand zou getest worden. Het is een eerste prototype van het ruimteschip dat in 2024 de eerste mensen naar Mars zou moeten brengen.

“Dit is een echte foto, geen computerweergave”, schreef Musk bij de foto. Starship is de naam voor SpaceX’ nieuwe raket, die eerder nog de naam ‘Big Falcon Rocket’ had. Die zou 100 passagiers en 150 ton cargo naar Mars moeten brengen. In Boca Chica in Texas, waar SpaceX een lanceringsbasis heeft, werden ook beelden van de Starship genomen en gedeeld op sociale media.

De Starship wordt de opvolger van de Falcon 9, de huidige raket van het bedrijf die verticaal kan landen. Eind vorig jaar werd nog een Falcon 9 met een GPS-satelliet van een half miljard aan boord succesvol in de ruimte gebracht vanop Cape Canaveral in Florida.

SpaceX wil de Starship gebruiken om naar de maan en later naar Mars te vliegen. Deze eerste versie van de raket is overigens nog maar een prototype dat alleen omhoog en omlaag kan. Die testversie wordt door Musk de ‘test hopper’ genoemd. Musk toonde op Twitter dat de Starship hopper op eenzelfde manier zal getest worden als de Falcon 9 vijf jaar geleden. De raket kan dus niet naar een baan om de aarde. Dat moeten latere versies wel kunnen. Die hoopt SpaceX later dit jaar te presenteren.

In oktober vorig jaar kondigde Musk aan dat de eerste mensen naar Mars zouden moeten kunnen vertrekken over zes jaar.

SpaceX
SpaceX
SpaceX15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thibault Derese

  Is die daar nog altijd mee bezig?

 • Matt Casters

  Voor de mensen die commentaar leveren zonder het artikel te lezen: dit is een kleine test versie om de motoren te testen. De echte versie die naar Mars gaat zal nog veel groter zijn met veel ruimte om tot 150 mensen comfortabel in te laten leven gedurende lange tijd. Die testen zijn echt wel nodig. 5 jaar geleden verklaarde iedereen nog dat het onmogelijk was om raketten terug te laten landen en nu is het bijna dagelijkse kost.

 • Daniel Van Nuffel

  Ontziegelijk veel respect voor E Musk . Wie durft zulk een uitdaging aan dus niet benijden en lachen als er eens iets is dat niet van de eerste keer lukt. Excentriek trekje ja, mag het nog!!!!

 • Rody Franks

  Als dat geen computersimulatie is, dan lijkt het mij toch maar een pover blikken trommel bekleed met zilverpapier. Herge kon beter tekenen. Ik ben al meer dan 50 jaar gefascineerd door ruimtevaart maar deze droom van Musk zal een droom blijven denk ik.

 • Katja Schraudy

  Indien jullie het willen weten: Leonardo Dicaprio heeft al toegezegd om eerste kandidaat te zijn. Maar het enige dat jullie kunnen is zagen, zagen en nog eens zagen.