Niemand bood genoeg voor 'Vechtende dinosaurussen'

AP
Twee bijzonder goed geconserveerde dinosaurussen zijn dinsdag bij een veiling in New York niet verkocht. Er was weliswaar veel belangstelling voor de twee prehistorische dieren, maar niemand bood het bedrag dat het veilinghuis Bonham als minimale opbrengst had vastgesteld voor de twee in elkaar verstrengelde dino's, deelde het veiinghuis mee. Oorspronkelijk had Bonham gesproken over een opbrengst van 9 miljoen dollar (ongeveer 6,7 miljoen euro).

Het was Clayton Phipps die de fossielen in 2006 in een rots in het Amerikaanse Montana vond. Na drie maanden hakken en bikkelen, ontdekte de amateur-paleontoloog twee versteende skeletten, een van een carnivoor en een van een herbivoor. De staarten van beide beesten raken elkaar. Een ingedeukte schedel en een tand in een van de dinosauriërs wezen volgens Phipps op een dodelijk gevecht. De beesten werden tot 'Montana Dueling Dinosaurs' gedoopt.

'Ik ben slechts een gelukkige man die toevallig deze fossielen vond', zegt Phipps.

De fossielen worden vandaag geveild door veilinghuis Bonhams in New York. Zij zijn door Phipps en de eigenaren van het land waar zij gevonden zijn te koop aangeboden.

Recordbedrag
Volgens AP is het de vraag of een museum aan de vraagprijs kan voldoen. Het veilingsrecord van een dinosaurusfossiel is nu nog 8,36 miljoen dollar. Het werd in oktober 1997 betaald voor een skelet van een Tyrannosaurus rex. De dino, 'Sue' genoemd, is tegenwoordig te bezichtigen in het Field Museum in Chicago.

AP
Clayton Phipps.
AP Clayton Phipps.
AP
AP
AP
AP
AP