Nick (25) leefde 21 dagen zonder suiker, vet en alcohol: wat een transformatie!

21 day body transformation! more info on nickvinckier.be! Link in bio #gym #transformation #motivation #fitness
Nick Vinckier, de man die vorig jaar zichzelf en heel Vlaanderen verraste door 100 dagen geen alcohol te drinken en er als herboren uitkwam, is een nieuwe uitdaging aangegaan. Voor zijn #21daychallenge leefde hij 21 dagen lang zonders suikers, vetten en alcohol en sportte hij zich te pletter. Het parcours was loodzwaar, maar het resultaat van zijn nieuwe stunt mag gezien worden.

Voor zijn nieuwe uitdaging besloot Nick mee te doen met het 'Bizzy Diet 21-Day Fitness Plan'. Volgens de instructeur bezorgt het programma je in amper 21 dagen een strakke beachbody. En Nick wou uittesten of er achter die verkoopspraatjes ook waarheid verstopt zat. Drie weken lang gooide hij zijn volledige voedingspatroon om en vulde hij zijn vrije tijd met mokerharde work-outs.

Slaagt Nick erin om een transformatie door te maken die het programma belooft?
nickvinckier.be Slaagt Nick erin om een transformatie door te maken die het programma belooft?

Gepeperde rekening

Het programma omvat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit acht maaltijden per dag, zonder alcohol, suikers of vetten, maar met extra voedingssupplementen, die uiteraard stukken van mensen kosten. Het tweede deel bestaat uit vier work-outs per week, voor zowel het boven- als het onderlichaam.

Het eerste wat Nick opviel was de prijs van het programma. In totaal gooide hij maar liefst 520 euro over de balk: 400 euro aan gezond eten, 100 euro aan supplementen en 20 euro aan fitness. Omdat het vier keer zoveel kost om gezond te leven, merkt Nick in zijn blog prompt op dat de overheid beter gezonde voeding goedkoper zou maken, in plaats van ongezonde voeding duurder met vet- en suikertaksen. Iets om over na te denken.

Gezond leven kost vier keer meer dan ongezond leven.
nickvinckier.be Gezond leven kost vier keer meer dan ongezond leven.

"In vergelijking met dit was 100 dagen geen alcohol drinken peanuts."

Nick Vinckier

Kip en broccoli

Omdat Nick na zijn 100 dagen zonder alcohol al gewend was aan een leven zonder drank, was drie weken stoppen met drinken een makkie. Koolhydraten bannen was echter een loodzware taak, mede omdat Nick een fervent pastavreter is. Ook aardappelen, frieten, brood en cornflakes waren uit den boze. Uiteindelijk at Nick bijna elke dag 250 gram gegrilde kip, kalkoen of kabeljauw en 250 gram broccoli, spinazie of spruiten. "Blij word je daar niet van", aldus Nick.

Het programma vergde ook heel wat planning, want na zijn werk moest Nick zich nog vaak naar de fitnesszaal haasten, waarna hij vaak pas om 23u thuis was.

Nicks drukke leven werd nog drukker, omdat hij vier keer per week moest trainen.
nickvinckier.be Nicks drukke leven werd nog drukker, omdat hij vier keer per week moest trainen.

Hoofdpijn

Omdat zijn lichaam zo gewend was geraakt aan suiker, worstelde Nick bijna voortdurend met zware hoofdpijn, tot hij op dag 12 zijn dieptepunt bereikte. Na dat dieptepunt kikkerde Nick wonderwel op, werd zijn hoofdpijn minder zwaar en steeg zijn energiepeil. Door cafeïne in de vorm van koffie en drie vetverbranders per dag (die met 200 mg per stuk ware cafeïnebommen blijken te zijn) geraakte Nick echter nooit volledig van zijn hoofdpijn af.

Bijna 10 kilo kwijt

Nick woog bij het begin van de uitdaging 85 kilogram (voor 1m 90), maar woog na 21 dagen nog maar 76,2 kilogram, waarvan 10 procent lichaamsvet. Het programma blijkt dus echt wel te werken, dat bewijzen ook deze foto's.

De indrukwekkende transformatie die Nick in 21 dagen doormaakte.
nickvinckier.be De indrukwekkende transformatie die Nick in 21 dagen doormaakte.

Het droomlijf van de instructeur is misschien iets te veel van het goede, maar het programma helpt je wel razendsnel van overtollige kilo's af.

Weet wel dat het programma geen lachterje is: "In vergelijking met dit was 100 dagen geen alcohol drinken peanuts", aldus Nick, die zich na de uitdaging op een bord spaghetti stortte.

Raadpleeg het loodzware schema en lees het volledige verhaal op Nicks blog.