Nibiru heeft ons wéér niet geraakt: "Logisch, Planeet X bestáát gewoon niet"

AFP
NASA-wetenschapper David Morrison heeft zo stilaan zijn buik vol van de complottheorieën over Nibiru of Planeet X. Voor de derde keer in een paar weken tijd zou die het einde van de wereld inluiden, door een apocalyptische botsing met de Aarde. Maar: de bewuste planeet bestáát gewoon niet, herhaalt Morrison voor de zoveelste keer.

De vraag is ditmaal wél naar Morrison geluisterd zal worden, nu hij nog maar eens in een podcast heeft uitgeschreeuwd dat Planeet X een verzinsel is. "U vraagt mij een logische verklaring voor een compleet onlogisch idee", zei Morrison als reactie op de derde aankondiging van het einde van de wereld in evenveel maanden. "Er is zo geen planeet, die is er ook nooit geweest, en waarschijnlijk zal die er ook nooit zijn, maar toch blijft die telkens opnieuw opduiken", verklaarde hij stellig.

De frustratie bij Morrison is hoorbaar. Nibiru zou ons volgens de 'believers' al in 2003 moeten verwoest hebben. Daarna in 2012, en vervolgens op 23 september, dan op 15 oktober en... gisteren. Terwijl we dit schrijven, is de aarde er nog.

Al in 2008 schreef Morrison: "Ik ging ervan uit dat Nibiru het soort internetgerucht was dat snel zou passeren". Mis dus. Ook toen kreeg Morrison dagelijks bezorgde vragen van mensen - vaak kinderen - die in paniek waren. Vandaag is dat nog altijd zo. "Ik kreeg onlangs nog een telefoontje", zei Morrison in de podcast. "De wereld zou zaterdag vergaan. De man vroeg mij: 'Zou ik gaan werken of beter bij mijn gezin blijven?'"

Nog één keertje dan. Mocht Planeet X wél bestaan, dan zouden astronomen ze al lang gespot hebben. Een planeet als Nibiru zou de positie van alle planeten verstoren en zelfs de "maan uit de baan van de aarde ejecteren". Bovendien kwam er tot nu toe nooit iets in huis van de voorspellingen over de komst van Nibiru.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • valere vermeulen

  miljaar alweer pech

 • Eric Grosemans

  Niburu zoals beschreven in de verhalen er rond, bestaat gewoon niet. Wel is het mogelijk dat er in de Kuipergordel nog andere grote objecten aanwezig zijn. Maar misschien, als er een zo'n groot object ontdekt wordt dat het dan de naam "Niburu" krijgt.

 • Ad Roest

  Er zijn op Aarde meer bewijzen voor het bestaan van Nibiru dan voor enig ander wetenschappelijke verklaring over ons verleden. Maar dan moet je de aardkorst bestuderen en oude boeken lezen. Nibiru is nog niet zichtbaar met optische telescopen. Ook dat staat beschreven in oude boeken. Lees""een Planeet met een Handicap".

 • Jan Verstraeten

  Sterker nog , planeten bestaan niet.

 • Hans Van Meirvenne

  Nasa heeft reeds bevestigd dat hij moet bestaat en door bewegingen in de verste regionen vh zonnestelsel,Nasa heeft dit reeds Bevestigd!!Maar de verzinsels erbij,is ziekelijke praat.