Nee, we zijn niet met te veel op deze planeet

Het wordt steeds drukker op aarde, maar rond 2100 stopt de groei

BELGAIMAGE
Er komen steeds meer mensen op de wereld, en ze willen allemaal hiernaartoe. Dat is het heersende idee. Nu de feiten.

De wereld telt vandaag 2 miljard kinderen van 15 jaar of jonger. Hoeveel zullen er zijn in het jaar 2100?

A. 4 miljard.

B. 3 miljard.

C. 2 miljard.

Die vraag heeft de vermaarde Zweedse hoogleraar Hans Rosling ettelijke keren voorgelegd aan zijn publiek op lezingen en conferenties. En nooit kreeg hij het goede antwoord. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter De Koninck

  Mannetjesleeuwen doden de jongen van oude groepsleiders als zij die groep overnemen Dit om hun genetisch materiaal nadien door te geven aan de wijfjes die hierdoor terug loops werden

 • Els Pauwels

  Ik hoop op max 0.5 miljard. Tijd om het aantal drastisch te verminderen

 • mich lee

  Ronny Biesen, misschien toch eens wat beter naar de natuur kijken, dan zal je zien dat veel dieren hun soortgenoten doden. Leeuwen doden jongen van andere mannetjes. Waarom? Niet om ze op te eten. Stokstaartjes moorden andere groepen totaal uit zonder nadien nog in dat gebied te komen. Apen voeren ook 'oorlog',... de natuur is niet enkel doden om te eten...

 • Pieter De Ruyter

  In Vlaanderen(inclusief Brussel)is amper plaats voor 1,5 miljoen mensen,nu zijn dat er al 7 miljoen ... .

 • Michel Jacobs

  Zo heb ik er al wel meer gezien, onder andere op TED. Het probleem met dergelijke specialisten is dat ze alleen hun berekeningen zien , rotsvast geloven in de premissen waarop hun berekeningen gebaseerd zijn en wars zijn van elke voeling met de realiteit en de vaststaande feiten uit andere takken van de wetenschap en de wereld in het algemeen. Kijk in welke staat deze planeet is door toedoen van de mens: natuurlijk zijn we met te veel. Door wie wordt die gast betaald?