NASA zoekt astronauten voor Mars (en dit moet je kunnen)

De komende jaren nog geen plannen? Dan kan je solliciteren bij NASA. Het Amerikaanse ruimte-instituut is immers op zoek naar astronauten voor een ruimtereis naar mars.

Sinds op de planeet water is ontdekt, heeft NASA last van marskoorts. Het instituut is op zoek naar de "komende marsgeneratie die nieuwe hoogten moet bereiken en ons zal helpen met het realiseren van ons doel: voet op de rode planeet te zetten". Een ruimtereis naar mars is duidelijk geen science fiction meer. Het is wel een eind vliegen, ongeveer 56 miljoen kilometer.

Interesse? Vanaf 14 december kan je solliciteren. Op papier zijn de voorwaarden niet zo heel strikt. Je moet in het bezit zijn van een bachelordiploma in ofwel de wetenschap, wiskunde, technologie of als ingenieur. Daarnaast moet je minstens 3 jaar relevante ervaring hebben en in goede conditie zijn om het fysieke examen aan te kunnen.

Daarnaast moet je ook Amerikaan zijn, maar aangezien NASA de nieuwe astronauten pas halverwege 2017 zal kiezen, heb je nog even de tijd om het burgerschap te halen. Je zal wel wat concurrentie krijgen: toen de organisatie in 2013 nieuwe astronauten zocht, kregen ze meer dan 6.000 kandidaturen binnen.