NASA werkt samen met Elon Musk en Jeff Bezos aan nieuwe technologie voor Mars- en maanreizen

Elon Musk, CEO van SpaceX.
AP Elon Musk, CEO van SpaceX.
NASA gaat met commerciële partners in zee. Onder andere de bedrijven van ondernemers Jeff Bezos en Elon Musk gaan in zee met het ruimtevaartagentschap. NASA hoopt met een commerciële samenwerking zijn technologiëen te verbeteren voor ruimtereizen naar planeten zoals Mars en de Maan. 

De rijkste man op aarde, Jeff Bezos, heeft drie partnerships met NASA op zak. Het bedrijf wil in de toekomst commerciële reizen naar de Maan aanbieden. Bezos zal met zijn Blue Origin werken aan een nieuw systeem voor ruimtenavigatie en landingen op de Maan. Daarbij krijgt hij hulp van NASA en zal hij nieuwe materialen testen die gebruikt kunnen worden in landingsgestellen voor maanreizen. 

De andere grote nieuwe partner van NASA is SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van multimiljardair Elon Musk. SpaceX zal zich richten op de  ‘Starship raket’, een project dat nog in zijn kinderschoenen staat. Musk hoopt een systeem te bouwen waarmee raketten onderweg hun brandstof kunnen aanvullen om naar bestemmingen op grotere afstand te reizen. 

Het project zou zich nog in een beginfase bevinden, maar mocht het Musk lukken, kan dat een revolutie in de ruimtevaart betekenen. En laat dat nu net een specialiteit zijn van de ondernemer die onder meer PayPal en Tesla op de markt bracht. 

De Aarde vanuit de ruimte.
REUTERS De Aarde vanuit de ruimte.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • andre callens

  Is het al opgevallen dat de interesse in de maan toeneemt Rusland -China -India en nu Musk ? zij zijn allemaal op zoek naar Helium 3 de ideale onuitputtelijke energie bron die enkel op de maan voorkomt ? Waarschijnlijk hebben de klimaat experts hier nog nooit van gehoord.

 • Geert Tamsyn

  Inderdaad, George Verbeek, SpaceX is een echte catastrofe ...

 • George Verbeek

  Oei als Musk zich ermee gaat bemoeien wordt het een catastrofe. @Francine volgens u moet de aarde niet gered worden maar wel de mensen, u bent het toppunt van antropocentrisme, ongelofelijk!

 • pol van de velde

  Ach, nog 500-600 jaar te gaan en de aarde kan zich herstellen van wat de mens heeft aangericht.

 • Pierre Godrie

  Niet meer voor deze eeuw.