NASA onderbreekt plots live-beelden vanuit ISS op moment dat 'ufo's' voorbijvliegen

NASA
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vrijdag plots zijn live feed vanuit het internationaal ruimtestation onderbroken. Volgens ufo-spotters zou dat gebeurd zijn nadat er zes 'ongeïdentificeerde vliegende objecten' in formatie door het beeld zoefden. Hoewel de beelden waarschijnlijk enkel ijspartikels zijn, zagen ufo-spotters er meteen complot in.

Tijdens de rechtstreekse uitzending zien we hoe de zes objecten van rechts naar links door het beeld bewegen. Het was ufo-spotter Streetcap1 die het merkwaardige fenomeen als eerste opmerkte. Hij deelde vervolgens de clip met SecureTeam10. Dit is een groep van ufo-experten die de beelden bestudeerde en hun bevindingen online delen.

"Streetcap1 heeft een zogenaamde vloot van ongeïdentificeerde vliegende objecten waargenomen die achter ISS voorbijschuift", zegt Tyler van SecureTeam10. "Het gaat zo te zien over een zestal objecten. Te oordelen naar de afstand waarop ze achter het ruimtestation passeren, zijn het objecten van een aanzienlijke omvang".

"NASA doet deze objecten meestal af als ijspartikels", vervolgt Tyler. "In dit geval zou het dan wel om enorme ijsbergen gaan".

Samenzweringstheorieën

Nog volgens Tyler heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie de live-feed plots onderbroken nadat de 'ufo's' hun opwachting hadden gemaakt. Er werd overhaast overgeschakeld naar een camera die beelden doorstuurde van een vergaderzaal.

Dit is koren op de molen van de aanhangers van samenzweringstheorieën. Die beweren dat wetenschappers bij NASA wel degelijk op de hoogte zijn van buitenaards leven, maar er alles aan doen om bewijzen hiervan in de doofpot te stoppen.

Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de livestream vanuit ISS abrupt afgebroken worden voor 'ongewone waarnemingen'. NASA doet dit steevast af als 'een technisch mankement'.

Anderen beweren dan weer dat wetenschappers en astronauten codenamen hanteren voor aliens en ufo's. Een 'theorie' luidt dat een astronaut aan boord van ruimtestation ISS per ongeluk het codewoord 'gospel' voor een ufo onthulde.