NASA looft dikke premie uit voor gouden tip Mars-missie

thinkstock
Maar liefst 15.000 dollar (ruim 13.000 euro) looft ruimtevaartorganisatie NASA uit voor de gouden tip om te overleven op Mars. NASA heeft al langer plannen voor een bemand bezoek aan de rode planeet, maar loopt daarbij tegen diverse problemen aan.

Om op Mars te komen ben je al gauw negen maanden onderweg en dus moet een ruimteschip aardig wat spullen meenemen. Op de planeet is amper water of voedsel voorhanden en ook communiceren is lastig. Om oplossingen te vinden voor deze problemen doet NASA nu een oproep aan burgers om met ideeën te komen.

Permanent
De drie beste tips worden ieder beloond met 5.000 dollar (ruim 4.400 euro). NASA's uitdaging is volgens de oproep 'het vinden van elementen die de logistiek en mogelijkheden voor een duurzaam, permanent verblijf mogelijk maken'. Dat kan een oplossing voor het tekort aan water zijn, maar ook iets op het gebied van communicatie of logistiek.

Deadline
Wie een goed idee heeft, kan dit schriftelijk met de NASA delen. De deadline daarvoor is 7 juni. Het insturen van meerdere ideeën is mogelijk. Een kaart op de website van de wedstrijd laat zien dat er inmiddels al aardig wat ideeën zijn ingestuurd vanuit de hele wereld.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels