Nasa geeft steen op Mars de naam ‘Rolling Stones’

De steen 'Rolling Stones'
Youtube De steen 'Rolling Stones'
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa heeft een steen op Mars naar de rockband Rolling Stones genoemd.

De “Rolling Stones Rock" is iets groter dan een golfbal, zo liet de Nasa donderdag weten op een persconferentie in het Californische Pasadena.

De steen was in beweging gezet door de turbulentie die door de motor van het landingstuig Insight werd veroorzaakt bij de landing in november 2018. Daardoor was de steen enkele meters verderop gerold. De sporen daarvan zijn op oranjerode foto's van het Marsoppervlak te zien. Het is de eerste keer dat een Nasa-ruimtevaarttuig op een vreemde planeet een steen op die manier in beweging heeft gezet, aldus de Nasa.

"Dit is een mijlpaal in onze lange en bewogen geschiedenis", lieten de Stones donderdagavond weten op hun concert in Pasadena.

De logo’s van The Rolling Stones en van Nasa werden gisteren voor de start van het concert van The Rolling Stones op grote schermen afgebeeld.
Chris Pizzello/Invision/AP De logo’s van The Rolling Stones en van Nasa werden gisteren voor de start van het concert van The Rolling Stones op grote schermen afgebeeld.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jacques Lamont

    Een eerbetoon voor de grootste sterren op aarde.