NASA doet aan recyclage

NASA bekijkt of watertanks uit de ruimteveren Alantis en Endeavour (foto) te gebruiken zijn in het Internationaal Ruimtestation ISS.
GETTY NASA bekijkt of watertanks uit de ruimteveren Alantis en Endeavour (foto) te gebruiken zijn in het Internationaal Ruimtestation ISS.
Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA wil onderdelen van de afgedankte spaceshuttle hergebruiken in het Internationaal Ruimtestation ISS. Dat meldt de omroep ABC.

In het bijzonder wil de NASA bekijken of watertanks uit de ruimteveren Alantis en Endeavour te gebruiken zijn in de spacemeccano. Indien dit zou lukken, zou dit de kosten voor het opslaan van water in het ISS verminderen en ook toelaten meer water in het complex in te slaan.

De watertanks van de Atlantis (waarmee Dirk Frimout in 1992 de eerste Belg in de ruimte werd) en van de Endeavour hebben hun levensduur verre van overschreden. De NASA zou tijd genoeg hebben om de recycling grondig te bestuderen en heeft voorlopig geen plannen om tanks van andere shuttles of andere hardware te verwijderen, aldus ABC.