Minister Henry ontkent problemen met 09-nummers

UNKNOWN

Volgens Waals minister van Milieu Philippe Henry kunnen Waalse ambtenaren wel degelijk bellen naar telefoonnummers die beginnen met 09, zo laat de Ecolo-minister vandaag weten. De stelling dat de ambtenaren geen toegang hebben tot 09- en 0900-nummers is volgens hem volledig verzonnen.

Alle kanalen
Het Agence de Prévention et Sécurité (APS), de Waalse instelling die bevoegd is voor de communicatie bij eventuele grensoverschrijdende watervervuiling, beschikt over een telefooncentrale die ook functioneert met nummers die beginnen met 09 en 0900, verduidelijkt de minister. Na de vervuiling van de Dender hebben aan Waalse kant alle informatiekanalen perfect gefunctioneerd, merkt hij nog op. "Op hetzelfde moment verliep de communicatie met Nederland, Frankrijk en Brussel zonder problemen."

Geen polemiek
De minister benadrukt dat hij geen tijdrovende polemiek wil starten, maar er integendeel voor wil zorgen dat de communicatie met de buren in de toekomst beter zal verlopen. Hij wil met Vlaams minister Joke Schauvliege een "gezamenlijke evaluatie" maken van de communicatieprocedures, om gelijkaardige voorvallen in de toekomst te voorkomen. (belga/ep)