Zuinig rijden was nooit eenvoudiger dankzij deze app

Zet op tijd de auto in neutraal, laat het gaspedaal los en rol al rijdend door tot aan het stoplicht. Dat scheelt CO2-uitstoot en benzinekosten. De nieuwe app Petrollo moedigt dit 'uitrollen' aan door de bespaarde centen én uitstoot op te tellen na elke rit. "Doe goed met je rechter voet", zeggen de makers.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • raf peeters

  Hallo, zijn er hier veel op forum die blijkbaar niet weten dat de dag van vandaag je gaspedaal een electrische gestuurd onderdeel is.

 • Marc Haaren

  Dat eerste klopt al niet, op de motor uitbollen/remmen is zuiniger, dus waardeloos.

 • MYRTHE PASS

  De hln + kan ik niet lezen, maar in de rijschool wordt nu aangeleerd om steeds een versnelling lager te schakelen i. p.v. de versnellingsbak in neutraal te plaatsen. Op deze wijze kan men ook uitbollen naar een stoplicht. s'Nachts is dit heel goed toepasbaar. Overdag heb je ongeduldige chauffeurs, die je hierbij steeds voorbij steken om dan voor de persoon terug in te voegen.

 • Andres Michiels

  Andy de schieter, fout, als je afremt op de motor verbruikt hij 0,0000 liter brandstof omdat de massa van de auto de motor in beweging houdt. Uiteraard gaat hij bij veel te laag toerental 800 toeren zichzelf draaiende willen houden en gaat hij opnieuw injectie krijgen, op dit lage toerental zal het afremmen ook niet afdoende zijn.

 • Dirk Van Loo

  Ik bol zo van bloembak naar wegversmalling, van rood licht naar de file en zo naar zone 30, zo verbruik ik volgens de groenen niets. Binnenkort steken de voetgangers mij voorbij op hun bredere weg.